Ελλάδα Οικονομία

Την Δευτέρα ξεκινούν οι πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης.

Την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης που φέτος διευρύνθηκε και δίνεται για καυσόξυλα αλλά και για πελλέτ. Οι αιτήσεις στο myΘερμανση έχουν σχεδόν φτάσει τις 700.000 και οι δικαιούχοι θα λάβουν ποσό επιδότησης έως και 650 ευρώ.

Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης για τους δικαιούχους θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν σε δύο φάσεις:

• Έως τις 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020.

• Έως τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου.

Για τον καθορισμό της αξίας των αγορών πετρελαίου θέρμανσης η τιμή ορίζεται στα 0,80 ευρώ ανά λίτρο.

Το επίδομα, όμως, δεν αφορά μόνο στο πετρέλαιο, αλλά και σε άλλες μορφές θέρμανσης, όπως καυσόξυλα, φυσικό αέριο και πέλλετ και θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό, που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι.

Ειδικά για το φυσικό αέριο, θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1η Ιανουαρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021 και η πληρωμή για την κατηγορία αυτή δύναται να πραγματοποιηθεί έως την 26η Απριλίου 2021.

Βέβαια η τιμή του φυσικού αερίου είναι τόσο μικρή και η οικονομία που κάνει κάποιος για την θέρμανση του σπιτιού του τόσο μεγάλη που λίγοι κάνουν την σχετική αίτηση. Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με ανθρώπους από το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ τηλ. επικοινωνίας 6947267737, ότι τα φυσικό αέριο θα έρθει στην Ξάνθη στα μέσα του καλοκαιριού του 2021 (οι εταιρία που έχει αναλάβει το έργο του σκαψίματος των δρόμων έχει εγκατασταθεί ήδη στην πόλη μας) και τότε θα γίνουν και οι πρώτες συνδέσεις.

Όσον αφορά τα καυσόξυλα, λαμβάνονται υπόψη οι αγορές, που έχουν γίνει από την 1η Ιουνίου 2020 και μετά.

Πώς θα υπολογίζεται το ποσό

Τα ακριβή ποσά του επιδόματος θέρμανσης θα προκύψουν από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για το ποσό βάσης, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα, που βασίζεται σε μελέτη της ΕΜΥ, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε χιλιάδες μικρές ζώνες, και το οποίο λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των ημερών, που μια περιοχή έχει θερμοκρασίες κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου.

Θα ορίζεται ένα ποσό επιδόματος, που θα λαμβάνεται ως βάση για τον υπολογισμό του τελικού επιδόματος που θα καταβληθεί σε κάθε δικαιούχο.

Στη συνέχεια το ποσό αυτό θα πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή επιδότησης του Ταχυδρομικού Κώδικα ανά οικισμό, στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, και θα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Related posts

Ξεφτιλίζοντας τους Αστυνομικούς. Ο Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρωταγωνιστής των μνημονίων κ. Ραγκούσης και σήμερα τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατά-φέρθηκε κατά των απλών Αστυνομικών θέλοντας να κτυπήσει την κυβέρνηση.

Δημήτρης Δημητριάδης

Έντονη Αντίδραση ΟΕΕ-ΤΕΕ-ΓΕΩΤΕΕ για την τροπολογία Κεραμέως

Δημήτρης Δημητριάδης

Έτσι καταστρέφεται η φυσική κληρονομιά της Έδεσσας

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy