Εκδηλώσεις

Την Παρασκευή ξενάγηση δημοσιογράφων και το Σάββατο εγκαίνια για την έκθεση “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.30, ο Υφυπουργός εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, έχει προσκαλέσει τους Εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε ειδική ξενάγηση στην έκθεση τέχνης που διοργανώνει το Διοικητήριο με τίτλο “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη“.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, για πρώτη φορά, θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν 55 έργα ζωγραφικής και χαρακτικά, 15 έργα μεταλλοτεχνίας και 3 έργα κεραμικής, όλα εμπνευσμένα από τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του αποτυπώματος της προσωπικότητας του Αγίου Δημητρίου και η “συμβολή” του στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης. Επίσης, μέσω των εκθεμάτων, καταγράφεται η ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε ο Άγιος με τους κατοίκους της πόλης, αλλά και το ιστορικό αποτύπωμα στη λατρεία του, αποδεικνύοντας την αλληλεπίδραση του Πολιούχου με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Related posts

Δυο θεατρικές παραστάσεις με αντίτιμο τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Σταύρος Καρυπίδης

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο σήμερα Σάββατο

Σταύρος Καρυπίδης

Θ. Καράογλου: ” Στο ιστορικό κτίριο του ΥΜΑΘ ακούγεται ο αντίλαλος της ιστορίας”

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy