Εκδηλώσεις Πρώτο Θέμα

Τη νέα πτέρυγα του Εβραϊκού Μουσείου εγκαινίασε ο Π. Παυλόπουλος

Εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο η νέα πτέρυγα του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την ομιλία του τόνισε ότι το Εβραϊκό Μουσείο, όπως και το υπό ανέγερση στη Θεσσαλονίκη, Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος θα λειτουργήσει για την αναγκαία εγρήγορση της συνείδησης απέναντι στο φασισμό, καθώς, όπως είπε οι κίνδυνοι δεν έχουν περάσει.

«Οι δυνάμεις του κακού ελλοχεύουν κι αυτό το βλέπουμε πολύ στην Ευρώπη», τόνισε και πρόσθεσε ότι ακραίες ομάδες μέσα από προσχηματικές ιδεολογίες κρύβουν το αβγό του φιδιού που έχει στόχο να πλήξει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Οι ανισότητες και η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης δημιουργούν ύποπτους σωτήρες που στην πραγματικότητα είναι εχθροί της Δημοκρατίας. Όσες εκδηλώσεις και να κάνουμε, αν δεν εξαλείψουμε τις αιτίες αυτές, δε θα καταφέρουμε τίποτα», ανέφερε ο ίδιος.

Θ. Καράογλου

«Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το Ολοκαύτωμα “είναι μια μεγάλη, χαίνουσα, πληγή στο «σώμα» της ανθρωπότητας, από την οποία ρέει και θα ρέει πάντοτε το αθώο αίμα εκείνων, οι οποίοι έπεσαν θύματα μιας αδιανόητης βαρβαρότητας. Είναι όμως και μια μεγάλη καμπάνα, η οποία θα ηχεί, πάντα πένθιμα, για να κρατάει σε εγρήγορση την συνείδησή μας, προκειμένου μην ξαναπέσει, ποτέ πια, στον λήθαργο της λησμονιάς», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θ. Καράογλου.

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – 10 Δεκεμβρίου

Δημήτρης Δημητριάδης

Εκδήλωση του Δήμου Παύλου Μελά και του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα για τον Παύλο Μελά

Δημήτρης Δημητριάδης

Με το αφιέρωμα «διαβάΖΟΥΜΕ» συνεχίζει τις διαδικτυακές δράσεις του το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy