Εκδηλώσεις Πρώτο Θέμα

Τη νέα πτέρυγα του Εβραϊκού Μουσείου εγκαινίασε ο Π. Παυλόπουλος

Εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο η νέα πτέρυγα του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την ομιλία του τόνισε ότι το Εβραϊκό Μουσείο, όπως και το υπό ανέγερση στη Θεσσαλονίκη, Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος θα λειτουργήσει για την αναγκαία εγρήγορση της συνείδησης απέναντι στο φασισμό, καθώς, όπως είπε οι κίνδυνοι δεν έχουν περάσει.

«Οι δυνάμεις του κακού ελλοχεύουν κι αυτό το βλέπουμε πολύ στην Ευρώπη», τόνισε και πρόσθεσε ότι ακραίες ομάδες μέσα από προσχηματικές ιδεολογίες κρύβουν το αβγό του φιδιού που έχει στόχο να πλήξει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Οι ανισότητες και η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης δημιουργούν ύποπτους σωτήρες που στην πραγματικότητα είναι εχθροί της Δημοκρατίας. Όσες εκδηλώσεις και να κάνουμε, αν δεν εξαλείψουμε τις αιτίες αυτές, δε θα καταφέρουμε τίποτα», ανέφερε ο ίδιος.

Θ. Καράογλου

«Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το Ολοκαύτωμα «είναι μια μεγάλη, χαίνουσα, πληγή στο «σώμα» της ανθρωπότητας, από την οποία ρέει και θα ρέει πάντοτε το αθώο αίμα εκείνων, οι οποίοι έπεσαν θύματα μιας αδιανόητης βαρβαρότητας. Είναι όμως και μια μεγάλη καμπάνα, η οποία θα ηχεί, πάντα πένθιμα, για να κρατάει σε εγρήγορση την συνείδησή μας, προκειμένου μην ξαναπέσει, ποτέ πια, στον λήθαργο της λησμονιάς», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θ. Καράογλου.

Related posts

Τετάρτη 23/10 – 19:30 | Εκδήλωση | Τουρκία: Κράτος Τρομοκράτης, με διεθνή συναίνεση

Σταύρος Καρυπίδης

Απάντηση του ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη στην ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική σύγκλιση της νέας ΚΑΠ

Σταύρος Καρυπίδης

Για την καθιέρωση της 12μηνης τουριστικής περιόδου στην Β. Ελλάδα συζήτησαν οι Θ. Καράογλου και Χ. Θεοχάρης

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy