ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι θα φάμε σήμερα;

Μακαρονοσαλάτα
Ας δοκιμάσουμε μια πολύ απλή αλλά ταυτόχρονα πολύ νόστιμη συνταγή. Είναι σύντομη αλλά φρέσκια, γεμάτη γεύση και αυτός είναι ο λόγος για να ξεφύγουμε από την απλή και για ορισμένους βαρετή πατατοσαλάτα.
Πάμε να την δούμε λοιπόν.

θα χρειαστούμε:
250gr κοφτά μακαρόνια
2 βραστά αυγά
σέλινο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινο κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
4-5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
5-6 πίκλες με τον χυμό τους
μουστάρδα
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο
αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο καλαμπόκι βρασμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πως θα το φτιάξουμε
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια(όχι πάρα πολύ) τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσει βρασμός και να αφαιρεθεί το πολύ άμυλο.
Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά τα βάζουμε σε μια μεγάλη κούπα και προσθέτουμε τα λαχανικά και τις πίκλες (αν θέλετε μπορείτε βάλετε ότι είδους τουρσί προτιμάτε, η και να τα συνδυάσετε) και τα αυγά ψιλοκομμένα.

Τέλος σε μια άλλη κούπα ανακατεύουμε πολύ καλά τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στην σαλάτα.
Το μυστικό αυτής της σαλάτας είναι να ανακατέψουμε τον χυμό από τις πίκλες η από άλλο τουρσί της αρεσκείας μας με την μαγιονέζα πριν το ρίξουμε στην σαλάτα.
Αυτή η σαλάτα έχει την καλύτερη γεύση όταν μείνει για αρκετή ώρα στο ψυγείο(η και από το προηγούμενο βράδυ) για να αναμειχθούν οι γεύσεις και η “σάλτσα μαγιονέζας” να απορροφηθεί από τα μακαρόνια.

Καλή όρεξη

Related posts

Τα 152 κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το Σάββατο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Δημήτρης Δημητριάδης

Β. Κικίλιας: 130.000 rapid tests στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Δημήτρης Δημητριάδης

Παραδόθηκαν οι αναπνευστήρες στο νοσοκομείο Παπανικολάου, δωρεά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Δημητριάδης

1 σχόλιο

Ελενη 8 Ιουλίου, 2020 at 2:46 μμ

Εύκολο φαίνεται…

Απαντήστε

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy