Ελλάδα ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Πρώτο Θέμα

Τον περίμενε 44 χρόνια, γιατί πίστευε ότι ζει.

Πήγαινε στην Κύπρο και τον έψαχνε, ελπίζοντας ότι κάπου θα τον συναντήσει.

Μορφή βγαλμένη απο αρχαία Ελληνική τραγωδία.

Ούτε κραυγές, ούτε δημοσιότητα. Κλεισμένη στο σπίτι της, περίμενε τον Μανούσο της.

Τελικά τον βρήκαν και της τον πήγαν 44 χρόνια μετά.

Τα οστά μεταφέρθηκαν στην Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού το 2017 όπου στην εκκλησία της Μονάδας τελέστηκε τρισάγιο. Τα οστά παρέμεινα στη ΣΕΑΠ και την επόμενη μέρα ο Μανούσος Τριανταφυλλίδης πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το χωριό του, τις Ποταμιές Πεδιάδος του Δήμου Χερσονήσου. Εκεί, τον περίμενε η 87χρονη μητέρα του, η οποία είχε να τον δει από τις 30 Νοεμβρίου 1973, όταν και έφυγε για να υπηρετήσει την Πατρίδα.

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού, μαυροφορεμένοι, και πολλοί επώνυμοι, τον περίμεναν να τον υποδεχτούν στην είσοδο του χωριού Ποταμιές Πεδιάδος Ηρακλείου, εκεί που είχε στηθεί μία τεράστια αψίδα απο δάφνες. Και να η πομπή φτάνει.

Απο την νεκροφόρα βγάζουν ενα μικρό κουτί τυλιγμένο με την γαλανόλευκη. Μέσα του τα ιερά οστά του Στρατιώτη που επέστρεφε στην πατρίδα του.

Επέστρεφε στην γηραιά μητέρα του και ήμουν παρών.

Ούτε κραυγές, ούτε φωνές, από την χαροκαμένη Μάνα Στυλιανή Τριανταφυλλίδη. Μόνο ασταμάτητα δάκρυα για τον Μανούσο της, τον Ήρωα Στρατιώτη της ΕΛ.ΔΥ.Κ. που έπεσε μαχόμενος την 16 Αυγούστου του 1974, στη Μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ, για τις υπέρτατες αξίες της Πατρίδας και της Ελευθερίας.

Related posts

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ο Κυρ για τα φετινά Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας

Δημήτρης Δημητριάδης

Β. Κικίλιας: 130.000 rapid tests στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Δημήτρης Δημητριάδης

Έτσι θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου σε νησιά και ενδοχώρα

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy