ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκική πρόκληση – «Η Ξάνθη κατοικείται κυρίως από Τούρκους». Ενοχλήθηκαν απο την παρουσία των Αμερικανικών M1A2 Abrams και την κοινή άσκηση με τους Έλληνες μαυροσκούφηδες.

Σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, η οποία μάλλον ενοχλήθηκε αρκετά από την πρόσφατη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Πετροχώρι της Ξάνθης με της συμμετοχή Αμερικανών στρατιωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιμπραχίμ Καλίν, ως εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, μετέφερε τη δυσφορία του προέδρου της Τουρκίας στο State Department, για την πρόσφατη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη με τη συμμετοχή στρατιωτικής δύναμης από την Αμερική και το άρμα M1A2 Abrams.

Μάλιστα, ο Καλίν ισχυρίστηκε ότι η Ξάνθη κατοικείται στην πλειοψηφία «από Τούρκους», αποκαλύπτοντας ότι στην Άγκυρα ασκούν πιέσεις προς την Ουάσιγκτον θεωρώντας ότι οι Αμερικανοί μεροληπτούν υπέρ των Ελλήνων.

Related posts

Η Huawei κατέκτησε την πρώτη θέση στα smartphone στον κόσμο το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τη Samsung για πρώτη φορά

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Καλαμαριά με αλληλεγγύη κοντά στους κατοίκους της Βηρυτού

Δημήτρης Δημητριάδης

COVID 19: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy