ΔΙΕΘΝΗ Οικονομία

Το βρετανικό δημόσιο χρέος ξεπερνά τα δύο τρισεκατομμύρια λίρες, που ισοδυναμεί με το 100,5% του ΑΕΠ για πρώτη φορά απο το 1961

Το δημόσιο χρέος της Βρετανίας υπερέβη τα 2 τρισεκατομμύρια λίρες (2,65 τρισεκατομμύρια δολάρια) για πρώτη φορά τον Ιούλιο, καθώς η κυβέρνηση αύξησε τις δημόσιες δαπάνες για να αντιμετωπίσει την πανδημία κοροναϊού και τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Παρασκευή.

Το καθαρό χρέος, εξαιρουμένων των δημόσιων τραπεζών, αυξήθηκε σε 2,004 τρισεκατομμύρια λίρες (2,66 τρισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένο κατά περίπου 230 δισεκατομμύρια λίρες από τον Ιούλιο του 2019 και ισοδυναμεί με το 100,5% της οικονομικής παραγωγής της Βρετανίας, το υψηλότερο από το 1961.

«Τα σημερινά στοιχεία είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι πρέπει να επιστρέψουμε τα δημόσια οικονομικά μας σε μια βιώσιμη βάση με την πάροδο του χρόνου, κάτι που θα απαιτήσει τη λήψη δύσκολων αποφάσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Related posts

Παράταση πήραν οι δηλώσεις πόθεν έσχες έως 28.2.2021

Δημήτρης Δημητριάδης

Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Αγροτικά Προϊόντα, Μεταποίηση, Τουρισμός, Πολιτισμός (Γαστρονομία).

Δημήτρης Δημητριάδης

Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης. – Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τον Λίβανο και την καταστροφή του λιμανιού της Βηρυτού είναι δεδομένο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy