ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το λιγουρεύεστε;

Το καλτσόνε είναι στην ουσία μια γεμιστή πίτσα.

Δεν υπάρχει συνταγή για την καλύτερη γέμιση ενός καλτσόνε, καθώς όλους μας αρέσουν διαφορετικά υλικά. Όπως και με τις πίτσες, μπορείτε να το προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες για εσάς:

Σαλάμι
Ζαμπόν
κοτόπουλο
Μπέικον
Πιπεριές
Μουστάρδα
Φέτα , μοτσαρέλα, παρμεζάνα, τσένταρ, γκούντα κτλ.
Κρεμμύδι, μανιτάρια, ντομάτες, σπανάκι, πιπεριές,…

Ανοίγουμε μια λεπτή ζύμη λεπτή, ίδια με της πίτσας,απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και την μουστάρδα, φροντίζοντας να αφήσουμε τουλάχιστον 1 εκατοστό γύρω από τις άκρες χωρίς τη σάλτσα. Στη συνέχεια, βάζουμε στο μισό τμήμα της ζύμης τη γέμιση της αρεσκείας μας.
Διπλώνουμε το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση και πιέζουμε προς τα κάτω για να σφραγίσουν οι άκρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου το πάνω μέρος πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Και αυτό ήταν!

Τα καλτσόνε μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για λίγες μέρες και για 6 μήνες στην κατάψυξη.

Related posts

Θεσσαλονίκη: Ολική επαναφορά σε επίπεδα lockdown ο κορονοϊός στα αστικά λύματα

Δημήτρης Δημητριάδης

Η πρόληψη σώζει ζωές! – Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής στο ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη

Δημήτρης Δημητριάδης

1,2,3 έτοιμο

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy