Ελλάδα

Το τέλος του εθνομηδενισμού

Οι ελληνικές εθνομηδενιστικές ελίτ, ενώ είχαν ολοκληρώσει την κατάληψη της εξουσίας, βρέθηκαν στην παράδοξη ανάγκη να πρέπει να υπερασπιστούν, το έθνος-κράτος τους! Άλλωστε, η εκδήλωση της πανδημίας δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για ενίσχυση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα, η κρίση του τουρισμού και της ελληνικής ναυτιλίας υποχρεώνει σε οικονομικές προσαρμογές απέναντι, στο καταρρέον, παρασιτικό μοντέλο.

Είναι η μακρά περίοδος που ήδη διανύουμε. Μια εθνοκεντρική και με χρονικό βάθος ιστορική περίοδος, διαδεχόμενη μια μακρά μηδενιστική εποχή, απαιτεί την εδραίωση μιας νέας εθνοκρατικής ιδεολογίας, μιας νέας πατριωτικής ελίτ, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα κυρίαρχη. Αυτό θα επισυμβεί ή σταδιακά, ή βίαια και καταστροφικά. Σταδιακά μέσα από την ανάδειξη νέων δυνάμεων, αλλά και με πληθώρα “μεταγραφών”.

Μέσα από τις τεράστιες προκλήσεις, ίσως και πιθανές ήττες, ο Ελληνισμός ετοιμάζεται να δώσει τη μεγάλη μάχη της ιστορικής επιβίωσης και ολοκλήρωσής του. Η επιτυχία του σε αυτό το τιτάνιο έργο θα κριθεί αποφασιστικά από το εάν επιτέλους θα αποκτήσει ηγέτιδες δυνάμεις και ελίτ που θα σεμνύνονται και θα υπηρετούν το έθνος και τον λαό τους και δεν θα τον περιφρονούν.

SLpress

Related posts

Προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Πόθεν Έσχες

Δημήτρης Δημητριάδης

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης, καθώς και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας και Επαγγελματικής Επάρκειας

Δημήτρης Δημητριάδης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί μαζί με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Boyko Borissov στην τελετή υπογραφής στο έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, την Δευτέρα 24 Αυγούστου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy