Ελλάδα Οικονομία

Το ταμείο αποκατάστασης της πανδημίας πολλών δισεκατομμυρίων της ΕΕ προωθείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο επίκεντρο του σχεδίου ανάκαμψης της Ευρώπης βρίσκεται η διευκόλυνση ανάκαμψης και ανθεκτικότητας 672,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει την οικονομία να επιστρέψει στην πορεία της, αποτελούμενη από επιχορηγήσεις 312,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και δάνεια 360 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πλέον ψηφίσει να εγκρίνει το RRF, επιβεβαιώνοντας την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Η ψηφοφορία στις 10 Φεβρουαρίου ανοίγει το δρόμο για την έναρξη ισχύος του RRF το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου 2021.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματα, τα κράτη μέλη πρέπει να προετοιμάσουν εθνικά σχέδια ανάκαμψης που να δείχνουν ότι θα διαθέσουν τουλάχιστον 37% των κονδυλίων στη μετάβαση σε μια πιο πράσινη οικονομία και τουλάχιστον 20% σε πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση των οικονομιών τους. Τα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν για δημόσιες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας.

Related posts

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Δεν τους άρεσε τους Τούρκους.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σε απόγνωση χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι. Κόβεται το επίδομα των 400 ευρώ. Καταστροφή σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Δημήτρης Δημητριάδης

Ο ΕΟΔΥ σήμερα (8/11) ανακοίνωσε 1914 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy