ΔΙΕΘΝΗ Πολιτική

Τρεις πρόεδροι, δύο καρέκλες και η Τουρκική …… ευγένεια

Όταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen έφτασαν να συναντήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, βρήκαν μόνο δύο καρέκλες τοποθετημένες μπροστά από τις τουρκικές και τις σημαίες της ΕΕ.

Καθώς ο Michel πήρε τη θέση δίπλα στον Ερντογάν μπροστά από τη σημαία της ΕΕ, η von der Leyen έμεινε σύξυλη με τα χέρια απλωμένα προς τα πάνω, απο την προσβλητική αντιμετώπιση της όχι μόνο σαν Προέδρου αλλά και σαν γυναίκα. « Ωχμ .. ». είπε – μια προφανή στιγμή αμηχανίας και ερεθισμού που έκανε το γύρο στο Διαδίκτυο. Τελικά η Von der Leyen κάθισε σε έναν κοντινό καναπέ, απέναντι από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο οποίος ήταν σε έναν άλλο καναπέ.

Οι Ευρωπαίοι χαϊδεύουν την Τουρκία, αποδεχόμενοι όλα τα πολιτικά παιχνίδια που παίζει, αλλά σίγουρα τώρα κατάλαβαν το πολιτιστικό χάσμα μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε και η κίνηση του Michel, ο οποίος θα μπορούσε να παραχωρήσει την θέση του στην von der Leyen επιδεικτικά δείχνοντας στον Τούρκο Πρόεδρο την έλλειψη σεβασμού και τακτ τουλάχιστον απέναντι σε μια κυρία. Στην Ευρώπη τα σχόλια ήταν πολύ αρνητικά για τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου

Την Τετάρτη το απόγευμα, μετά από μια μέρα έντονης κριτικής, ο Michel έσπασε τη σιωπή του για το επεισόδιο, επιμένοντας ότι δεν ήταν αδιάφορος για τη μεταχείριση της von der Leyen, λέγοντας ότι η εικόνα είναι πλασματική, ότι προτίμησαν να μην δώσουν σημασία σε αυτό το γεγονός, αλλά αντίθετα να επικεντρωθούν στα προβλήματα που υπάρχουν χωρίς να πείθει βέβαια κανέναν.

Πάντως οι Ευρωπαίοι ηγέτες ξεκαθάρισαν στην Τουρκία ότι θα σταθούν δίπλα στην Ελλάδα και την Κύπρο, ότι δυσαρεστήθηκαν απο την απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί απο την συμφωνία της Κωνσταντινούπολης κατά της βίας των γυναικών, αν και η Ελλάδα περίμενε περισσότερη πίεση κατά της Τουρκίας.

Related posts

Αεροναυτική Άσκηση EUNOMIA – Ελλάδας-Γαλλίας-Κύπρου-Ιταλίας – Φωτογραφίες ΓΕΕΘΑ.

Δημήτρης Δημητριάδης

Μητσοτάκης: Ενωμένη η Ευρώπη απέναντι στην τρομοκρατία

Δημήτρης Δημητριάδης

Κ. Ζέρβας: «Αποκαθιστούμε την εικόνα της καθημερινότητας της πόλης»

admin

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy