ΔΙΕΘΝΗ ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υψηλά ποσοστά κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη. Γαλλία 30.000 κρούσματα σε μια ημέρα

Η Γαλλία ανέφερε ένα μεγάλο άλμα στις νέες υποθέσεις Covid-19 πριν από την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης στο Παρίσι και οκτώ άλλες πόλεις το Σάββατο. Επιβεβαιώθηκαν 30.621 λοιμώξεις την Πέμπτη, από 22.591 την προηγούμενη ημέρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι οι αυστηροί περιορισμοί είναι “απολύτως απαραίτητοι” για να σώσουν ζωές.

Όπως και η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Γερμανία σημείωσαν τη μεγαλύτερη καθημερινή άνοδο σε νέες περιπτώσεις την Πέμπτη από την έναρξη των μαζικών δοκιμών. Η Ρωσία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό καθημερινών θανάτων από την έναρξη της επιδημίας με 286 άτομα που αναφέρθηκαν ότι πέθαναν από τον ιό. Ο ΠΟΥ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να «εντείνουν» και να αναλάβουν δράση καθώς η ήπειρος πέρασε ένα κατώφλι 1.000 θανάτων που αναφέρθηκαν καθημερινά.

Οι θάνατοι του Covid-19 είναι επί του παρόντος πέντε φορές χαμηλότεροι από ό, τι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν το πρώτο κύμα έπληξε την ήπειρο, δήλωσε ο Ευρωπαίος διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ Hans Kluge, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Related posts

Ο Υπουργός Υγείας ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων αν συνεχιστεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σύνοδος κορυφής Ε.Ε. Ευχαριστημένη η Ελληνική και Κυπριακή πλευρά, γκρίνια απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον διπλωματικό μαραθώνιο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΟ “MADE IN GREECE” ισχυροποιείται στις διεθνείς αγορές παρά την πανδημία”

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy