Ελλάδα Παιδεία - Εκπαίδευση

Φασιστικός μεσαίωνας στην Ελλάδα. Πινακίδα κρέμασαν αντιεξουσιαστές στον Πρύτανη της ΑΣΣΟΕ όπως οι Γερμανοί τους Εβραίους γιατί εναντιώθηκε στις ορέξεις τους.

Και ενώ οι Έλληνες νόμιζαν ότι με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής καθάρισε απο νοσταλγούς του Φασισμού, ήρθε ακόμη ένα γεγονός να θυμίσει ότι ο Φασισμός είναι τελικά νοοτροπία και μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους χώρους, ακόμη και σε αυτούς που αναφέρουν υποκριτικά ότι τον πολεμούν!

Ελεεινή εντύπωση προκάλεσε η κίνηση ομάδας αντιεξουσιαστών να προπηλακίσει, δείρει και κρεμάσει μια πινακίδα σαν να ήταν Εβραίος στην κατοχή, ή αντάρτης ή προδότης στον Πρύτανη της ΑΣΣΟΕ. Η φωτογραφία που συνοδεύει ανάρτηση των ατόμων που αυτό-προσδιορίζονται ως “πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης” στο indymedia, δείχνει τον πρύτανη εν μέσω ατόμων με περασμένη στο λαιμό του μία ταμπέλα με το σύνθημα “αλληλεγγύη στις καταλήψεις”.

Οι υπογράφοντες το κείμενο δικαιολογούν την απεχθή πράξη τους λέγοντας πως ο πρύτανης, “μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτό-διαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ” και πως μέσα από “άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ”, ενώ τον κατηγορούν πως “εμπλέκεται σε ύποπτες αναθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων σε οργανισμούς και εταιρίες για αμισθί παροχή πνευματικής εργασίας που συνεπάγεται την εκμετάλλευση φοιτητών/τριων που ασκούν την πρακτική τους”.

Related posts

Περικόπτεται η χρηματοδότηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στη βάση της επιθετικότητας της απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο

Σταύρος Καρυπίδης

Ελλάδα, ΗΑΕ υπογράφουν σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας

Δημήτρης Δημητριάδης

Καμιά αυταπάτη. Ο Ερντογάν δεν εγκατέλειψε το σχέδιό του να στραγγαλίσει το Καστελόριζο ακόμη και με ναυτικό αποκλεισμό

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy