ΔΙΕΘΝΗ

Χαμός στις ΗΠΑ με την βόμβα του Προέδρου Τράμπ για αναβολή των εκλογών!

Αμέσως μετά την ανάρτηση του προέδρου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά 172,15 μονάδες ή -0,65% με το άνοιγμα, και τον Nasdaq να χάνει 92,82 μονάδες ή -0,88%.

Η προεδρική ανάρτηση, εξάλλου, έγινε λίγα λεπτά αφότου ανακοινώθηκε η ιστορική «βουτιά» του αμερικανικού ΑΕΠ κατά -32,09% κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς ο Πρόεδρος δεν έχει καμία εξουσία να καθυστερήσει τις εκλογές και το Σύνταγμα δίνει στο Κογκρέσο την εξουσία να ορίσει την ημερομηνία ψηφοφορίας. Νομοθέτες και από τα δύο κόμματα δήλωσαν σχεδόν αμέσως ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να καθυστερήσουν οι εκλογές.

Ωστόσο, το μήνυμα του Προέδρου παρέχει μια δικαιολογία που φοβίζει από καιρό τους Δημοκρατικούς, ότι τόσο αυτός όσο και οι υποστηρικτές του ενδέχεται να αρνηθούν να δεχτούν τα αποτελέσματα των εκλογών. Αμφισβητώντας τα αποτελέσματα εκ των προτέρων, ο Τραμπ προετοιμάζει αυτούς που βρίσκονται στο στρατόπεδο του για να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα οποιουδήποτε αποτελέσματος προκύψει τις πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου.

Related posts

Αεροναυτική Άσκηση EUNOMIA – Ελλάδας-Γαλλίας-Κύπρου-Ιταλίας – Φωτογραφίες ΓΕΕΘΑ.

Δημήτρης Δημητριάδης

Συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Τουρκία μπλοκάρει τα κοινωνικά μέσα. Ο νέος νόμος της Τουρκίας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταργεί ουσιαστικά την ελευθερία της έκφρασης.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy