Θεσσαλονίκη Πρώτο Θέμα

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά χθες το απόγευμα (63 φωτογραφίες)

Εν όψει του εορτασμού του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου την ερχόμενη εβδομάδα, η πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με όλες τις τιμές, την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Tο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Σωματείου Παναγία Σουμελά, κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και παρέλαβε ο οικείος Ποιμενάρχης Παναγιωτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, μετα πλειάδος Ιερέων, ιεροδιακόνων και πλήθος λαού.

Η Ιερά πομπή, κάτω από τους ήχους της φιλαρμονικής του Στρατού και της Αστυνομίας, εκπροσώπων ποντιακών σωματείων και συλλόγων κατευθύνθηκε προς τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, όπου εψάλη δεήση χοροστατούντως του Σεβ. Μητρ. Βεροίας κ. Παντελεημονος και ακολούθως Ιερά Αγρυπνία.

Αυτές τις μέρες, επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι ο ιστορικός και περικαλλής ιερός ναός του Αγ. Δημητρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με την Μ. Εβδομαδα προς τιμήν του Αγίου και την Μεγαλοπρεπή Πανήγυρη στις 26 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο πιστός λαος της Θεσσαλονίκης και ιδιαιτερως ο ευσεβής Ποντιακος λαός έφτασε στον Άγιο Δημητριο να τιμήσει τη Παναγία Σουμελα, το μοναδικό κειμήλιο που τους ενώνει με την αλησμόνητη Ποντιακή γή, να τιμήσει τις ρίζες και τους προγόνους του, που για αιώνες τιμούσαν και σέβονταν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας Σουμελάς.

Ποντιακός ελληνισμός

Τον Ποντιακό Ελληνισμό τιμά στα φετινά «Δημήτρια» ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γενοκτονία. Τα «Δημήτρια» (σ.σ. οι εκδηλώσεις προς τιμήν του αγίου) διαρκούν κάθε χρόνο περίπου τρεις εβδομάδες, ενώ παράλληλα την ίδια περίοδο φιλοξενείται στην πόλη κάποια περίπυστη (σ.σ. ονομαστή) εικόνα της Παναγίας.

Φέτος, οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες Δευτέρα 14/10/2019 με την υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Δείτε τις φωτογραφίες της ΙΜ Θεσσαλονίκης

Related posts

Το Ισραήλ παίρνει την πλευρά της Ελλάδας σε θαλάσσιες αντιπαραθέσεις με την Τουρκία

Δημήτρης Δημητριάδης

Επίσκεψη του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Στράτου Σιμόπουλου στο Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δημήτρης Δημητριάδης

Διακοπές νερού στην Θεσσαλονίκη σήμερα 26 Νοεμβρίου

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy