ΔΙΕΘΝΗ Πρώτο Θέμα

11 Σεπτεμβρίου 2001, 19 χρόνια απο το μεγαλύτερο τρομακτικό χτύπημα στην ιστορία.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που συχνά αναφέρονται ως 9/11 ήταν μια σειρά τεσσάρων συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2001. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα 2.977 θανάτους, πάνω από 25.000 τραυματισμούς, και σημαντικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία , επιπλέον των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ζημιές σε υποδομές και περιουσιακά στοιχεία.

Τέσσερα επιβατικά αεροσκάφη που είχαν αναχωρήσει από αεροδρόμια στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες με προορισμό την Καλιφόρνια, υπέστησαν αεροπειρατία από 19 τρομοκράτες της Αλ Κάιντα σύμφωνα με τους Αμερικανούς. Δύο από τα αεροπλάνα, η πτήση 11 της American Airlines και η πτήση 175 της United Airlines, έπεσαν στους 2 πύργους, αντίστοιχα, του συγκροτήματος World Trade Center στο Μανχάταν . Μέσα σε μια ώρα και 42 λεπτά, και οι δύο πύργοι 110 ορόφων κατέρρευσαν. Τα συντρίμμια και οι προκύπτουσες πυρκαγιές προκάλεσαν μερική ή πλήρη κατάρρευση όλων των άλλων κτιρίων στο συγκρότημα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ένα τρίτο αεροπλάνο, η American Airlines Flight 77, συνετρίβη στο Πεντάγωνο (έδρα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ) στο Arlington County της Βιρτζίνια, το οποίο οδήγησε σε μερική κατάρρευση της δυτικής πλευράς του κτιρίου. Το τέταρτο αεροπλάνο, η πτήση 93 της United Airlines, αρχικά πέταξε προς την Ουάσινγκτον, αλλά έπεσε σε ένα πεδίο στο Stonycreek Township της Πενσυλβανίας, αφού οι επιβάτες ξεσηκώθηκαν και απέτρεψαν τους αεροπειρατές, αλλά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την συντριβή του αεροσκάφους.

19 χρόνια μετά τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Θεωρίες συνωμοσίας, γεγονότα που ποτέ δεν αιτιολογήθηκαν επιστημονικά, ταλανίζουν ακόμη την κοινή γνώμη σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτέλεσμα των επιθέσεων είναι να αλλάξουν τα παγκόσμια επίπεδα ασφαλείας, ενώ ψηφίστηκαν νόμοι που περιορίζουν την ελευθερία των ατόμων, αποτέλεσμα των επιθέσεων και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Related posts

Το Βερολίνο επιβεβαιώνει δεσμούς Ερντογάν με ισλαμιστές

Δημήτρης Δημητριάδης

Ακόμη δέκα μαθητές σε ξακουστά πανεπιστήμια των Η.Π.Α.

Σταύρος Καρυπίδης

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Υποδειγματικές οι επιδόσεις της Ελλάδας στην ενσωμάτωση των προτύπων διαφάνειας του ΟΟΣΑ

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy