ΔΙΕΘΝΗ Επιχειρήσεις Οικονομία

Brexit: Οι Ολλανδοί συνοριοφύλακες κατάσχεσαν σάντουιτς ζαμπόν από Βρετανούς οδηγούς φορτηγών που εισήρθαν στην Ε.Ε.

Δύσκολοι καιροί για το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός απο τα προβλήματα της πανδημίας, οι ταξιδιώτες και οι επαγγελματίες (όπως οι οδηγοί φορτηγών, εξαγωγείς προϊόντων κ.λπ..) αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα προβλήματα στις σχέσεις με την Ε.Ε. Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται πλέον 3η χώρα και ισχύουν όλες οι διατάξεις και οι περιορισμοί όπως και για μια οποιαδήποτε άλλη χώρα που δεν ανήκει στην Ε.Ε.

Ειδικά τα τρόφιμα και τα ευπαθή προϊόντα έχουν τους περισσότερους περιορισμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προσωπικά είδη που περιέχουν κρέας, γάλα ή τα προϊόντα τους δεν επιτρέπονται πλέον από το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ μετά το Brexit.

Στο βίντεο του ολλανδικού τηλεοπτικού καναλιού NPO 1, ένας οδηγός φορτηγού εμφανίστηκε έκπληκτος από τις αλλαγές, ρωτώντας αν μπορούσε να βγάλει το κρέας, αλλά να κρατήσει το ψωμί από τα δημευμένα σάντουιτς του.

“Από το Brexit, δεν επιτρέπεται πλέον να παίρνετε ορισμένα τρόφιμα στην Ευρώπη, όπως κρέατα, φρούτα, λαχανικά, ψάρια, τέτοια είδη”, εξηγεί ο συνοριοφύλακας στον οδηγό φορτηγού στην ολλανδική έκθεση.

Related posts

Η «Κυβερνητική Αποτελεσματικότητα» ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητα της χώρας

Δημήτρης Δημητριάδης

Βάζουν και τον Τσίπρα στο κάδρο για την Folli Follie – Συνεχίζεται ο πόλεμος για τα “νταραβέρια”

Δημήτρης Δημητριάδης

Ισραήλ, Ελλάδα και η τουρκική πρόκληση

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy