ΔΙΕΘΝΗ

COVID 19: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων σε Γαλλία και Ισπανία ενώ στη Βρετανία οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από την Ισπανία μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων. Βρετανοί ταξιδιώτες στη Μαδρίτη έχουν εκφράσει το σοκ και τον θυμό τους για την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει καραντίνα δύο εβδομάδων σε όσους επιστρέφουν από την Ισπανία.

Στην Ισπανία τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα καταγράφονται στην Καταλονία. Εκεί οι αρχές έκλεισαν τα νυχτερινά κέντρα, ανέστειλαν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες και απαγόρευαν τις συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων για να αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση της πανδημίας. Σε διάστημα 14 ημερών καταγράφηκαν στην Καταλονία 8.000 νέα κρούσματα.

Η Γαλλική κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, καθώς οι Γαλλικές υγειονομικές αρχές ανησυχούν για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων προειδοποιώντας ότι η όποια πρόοδος συντελέστηκε μετά το τέλος του lockdown τον Μάιο έχει ανατραπεί. Στη Γαλλία ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 1.000 την ημέρα. Υπήρξε οδηγία προς τους Γάλλους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Καταλονία, για τον κίνδυνο εξάπλωση της νόσου.

Related posts

Σιωπηλή διαμαρτυρία από Κύπριους Φοιτητές στην πλατεία Αριστοτέλους την Κυριακή για την κατεχομένη Κύπρο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στη Γερμανία

Δημήτρης Δημητριάδης

Αεροπορικό ατύχημα στην Ινδία – Αυξάνονται οι νεκροί. 18 άτομα τα θύματα. Τουλάχιστον 100 άλλοι τραυματίστηκαν.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy