Ελλάδα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

DISARM – το σύστημα μοντελοποίησης πυρκαγιάς που προστατεύει τη νότια Ευρώπη. Η εφαρμογή του στην Ελλάδα απο την Πυροσβεστική.

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα μπορεί να είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη εποχή, γεμάτη με πυρκαγιές. Αλλά χάρη στην τελευταία ψηφιακή τεχνολογία, η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τώρα μια επιπλέον δυνατότητα για την μάχη εναντίον της φωτιάς.

Η Αντιπύραρχος κ. Ντάσιου και η ομάδα της βασίζονται τώρα σε έναν σύμμαχο για βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου: Το DISARM.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεδομένων με στόχο την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την μείωση των επιπτώσεων από τις επιπτώσεις της ξηρασίας και των δασικών πυρκαγιών.

Το DISARM παράσχει εργαλεία μοντελοποίησης για ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών και των εργαζομένων διάσωσης.

Η Αντιπύραρχος κ. Ντάσιου αναφέρει ότι το σύστημα αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα προς την πρόγνωση και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν δυνατό να στείλουμε φωτογραφίες και βίντεο στο σημείο που βρισκόταν η ομάδα κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Επομένως, οι αρχηγοί της ομάδας δεν είχαν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν. Αλλά τώρα μπορούμε να στείλουμε βίντεο, φωτογραφίες και το πιο σημαντικό, έχουμε αυτό το προγνωστικό μοντέλο πυρκαγιάς. που δείχνει την πιθανή πορεία της φωτιάς. Έτσι, ο επικεφαλής της ομάδας των πυροσβεστών έχει όλα τα δεδομένα και μπορεί να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του DISARM υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ, το 85% των οποίων καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το υπόλοιπο 15% προέρχεται από τα εθνικά κονδύλια των τριών χωρών που συμμετέχουν στο έργο: Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρος.

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ

Related posts

Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού – 14 Σεπτεμβρίου

Δημήτρης Δημητριάδης

Προσλήψεις 6.000 οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δημήτρης Δημητριάδης

Ερωτήσεις και Απαντήσεις: Πώς θα ανοίξουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και μετακινήσεις

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy