Εκδηλώσεις

Eκδήλωση για τα 46 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο

Η 20η Ιουλίου 1974 αποτελεί την πιο τραγική σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα. Αυτή τη μέρα, πριν από 46 χρόνια, η Τουρκία, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις εισέβαλε στο νησί της «Αφροδίτης», σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 στις 8.30 το βράδυ.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Σπύρος Μιλτιάδης, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης αλλά και εκπρόσωποι από Ενώσεις και Συλλόγους Κυπρίων στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 3.00 μ.μ. θα γίνει Παράκληση για τους αγνοούμενους στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση και περιποίηση του «΄Αλσους των Αγνοουμένων» που βρίσκεται δίπλα στο Ναό.
Θα ακολουθήσει χαιρετισμός -καλωσόρισμα του δημάρχου κ. Δαρδαμανέλη και αμέσως μετά η κεντρική ομιλία του Γενικού Πρόξενου κ. Μιλτιάδη αλλά και χαιρετισμοί επισήμων. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το συγκρότημα της ΄Ενωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας.

Related posts

Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στον Αγιο Δημήτριο στις 14 Οκτωβρίου

Σταύρος Καρυπίδης

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ: «Προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη»

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy