ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάδα Πρώτο Θέμα

Liberation: «Είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι»

Από τις 11 Αυγούστου, τα τουρκικά στρατιωτικά πλοία πλέουν στο Αιγαίο για να διεκδικήσουν την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά.

Η απάντηση είναι : ολόκληρη η Ευρώπη πρέπει να επιβάλει όρια στον Πρόεδρο Ερντογάν.

Από την Τρίτη 11 Αυγούστου, δώδεκα τουρκικά στρατιωτικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis, ένα ερευνητικό σκάφος, περνούν τα χωρικά ύδατα της ελληνικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, επομένως τα ευρωπαϊκά όρια, στο Αιγαίο Πέλαγος.

Χωρίς να αλλοιώνεται σε τίποτε το γεωπολιτικό ευφυολόγημα του Τούρκου Προέδρου, είναι σαν ένας θορυβώδης γείτονας, ο οποίος, αφού ζήτησε επίσημα να καταλάβει ένα μεγάλο μέρος του διαμερίσματός σας με το πρόσχημα ότι η φωνή του ακούγεται μακριά, να κάνει τώρα κύκλους, με το όπλο στο χέρι, στο πεζοδρόμιο σας, πλησιάζοντας την μπροστινή πόρτα».

Η εφημερίδα αναφέρεται στον Πρωθυπουργό και την μετρημένη αλλά σταθερή στάση του: Απευθυνόμενος στο ελληνικό έθνος σε ένα μήνυμα του οποίου η μετρημένη ομιλία υπογράμμισε μόνο την αυστηρότητα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε: «Παραμένουμε σταθερά αφοσιωμένοι στη διεθνή νομιμότητα και τη δύναμη της διπλωματίας για την επίλυση ακόμη και των πιο περίπλοκων προβλημάτων. Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Ωστόσο, ο αυτοέλεγχος είναι μόνο μία πτυχή της δύναμής μας. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Related posts

Φωτεινή Αραμπατζή: «Φρούτα, λαχανικά και γάλα στα σχολεία για να «χτίσουμε» σωστές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά»

Σταύρος Καρυπίδης

Ελλάδα. Σε δύσκολο σταυροδρόμι η Ελλάδα, παρ’ όλες τις δειλές απόπειρες στήριξης της απο Ευρωπαίους και άλλα κράτη.

Δημήτρης Δημητριάδης

Παρέμβαση ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Θεσμικό θέμα ή πολιτική παρέμβαση.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy