ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάδα Πρώτο Θέμα

Liberation: «Είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι»

Από τις 11 Αυγούστου, τα τουρκικά στρατιωτικά πλοία πλέουν στο Αιγαίο για να διεκδικήσουν την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά.

Η απάντηση είναι : ολόκληρη η Ευρώπη πρέπει να επιβάλει όρια στον Πρόεδρο Ερντογάν.

Από την Τρίτη 11 Αυγούστου, δώδεκα τουρκικά στρατιωτικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis, ένα ερευνητικό σκάφος, περνούν τα χωρικά ύδατα της ελληνικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, επομένως τα ευρωπαϊκά όρια, στο Αιγαίο Πέλαγος.

Χωρίς να αλλοιώνεται σε τίποτε το γεωπολιτικό ευφυολόγημα του Τούρκου Προέδρου, είναι σαν ένας θορυβώδης γείτονας, ο οποίος, αφού ζήτησε επίσημα να καταλάβει ένα μεγάλο μέρος του διαμερίσματός σας με το πρόσχημα ότι η φωνή του ακούγεται μακριά, να κάνει τώρα κύκλους, με το όπλο στο χέρι, στο πεζοδρόμιο σας, πλησιάζοντας την μπροστινή πόρτα».

Η εφημερίδα αναφέρεται στον Πρωθυπουργό και την μετρημένη αλλά σταθερή στάση του: Απευθυνόμενος στο ελληνικό έθνος σε ένα μήνυμα του οποίου η μετρημένη ομιλία υπογράμμισε μόνο την αυστηρότητα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε: «Παραμένουμε σταθερά αφοσιωμένοι στη διεθνή νομιμότητα και τη δύναμη της διπλωματίας για την επίλυση ακόμη και των πιο περίπλοκων προβλημάτων. Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Ωστόσο, ο αυτοέλεγχος είναι μόνο μία πτυχή της δύναμής μας. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Related posts

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σύγχρονο υποβρύχιο τύπου 2014 «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Σούδα.

Δημήτρης Δημητριάδης

Παρουσίαση του νέου λογότυπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Δημήτρης Δημητριάδης

Τα άρθρα προβάλλονται όπως ταιριάζουν στην εκάστοτε πολιτική των κομμάτων!

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy