Περίεργα

Praying mantis

Το Praying mantis ονομάζεται έτσι για τα προεξέχοντα μπροστινά πόδια του, τα οποία κάμπτονται και συγκρατούνται μαζί σε μια γωνία που υποδηλώνει τη θέση της προσευχής. Αυτά τα συναρπαστικά έντομα είναι τρομερά αρπακτικά. Έχουν τριγωνικό κεφάλι με μακρύ λαιμό και επιμήκη θώρακα. Μπορούν να γυρίσουν το κεφάλι τους 180 μοίρες για να σαρώσουν το περιβάλλον τους με δύο μεγάλα σύνθετα μάτια και τρία άλλα απλά μάτια που βρίσκονται ανάμεσα τους.

Συνήθως έχουν πράσινο ή καφέ χρώμα και μπορούν να καλύπτονται τέλεια ανάμεσα στα φυτά που ζουν. Σχεδόν πάντα στήνουν ενέδρα με τεράστια υπομονή μέχρι να βρουν το θήραμα τους. Χρησιμοποιούν τα μπροστινά πόδια τους για να το παγιδεύσουν με αντανακλαστικά τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να το δουν με γυμνό μάτι. Τα πόδια τους είναι επιπλέον εξοπλισμένα με “καρφιά” για να ακινητοποιήσουν το θήραμα τους. Οι σκόροι, οι γρύλοι, οι ακρίδες, οι μύγες και άλλα έντομα είναι συνήθως τα υποψήφια θηράματα. Το πιο διάσημο παράδειγμα αυτού, είναι η διαβόητη συμπεριφορά ζευγαρώματος του θηλυκού το οποίο μερικές φορές τρώει τον σύντροφό της αμέσως μετά – ή ακόμα και κατά τη διάρκεια – του ζευγαρώματος. Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά φαίνεται να μην αποτρέπει τα αρσενικά από την αναπαραγωγή.

Related posts

Ξέρετε τι ακριβώς γνωρίζει η GOOGLE για εσάς;

Δημήτρης Δημητριάδης

Αντί γκράφιτι ενέργειες στον Σκλαβενίτη

Σταύρος Καρυπίδης

Αυτή είναι η «Αργώ» η Formula που έφτιαξαν οι φοιτητές του ΔΠΘ

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy